بررسي آناليتيكز

 بررسي آناليتيكز

بررسي آناليتيكز

به نام خدا و با سلام

ابوالفضل سلماني هستم.

اين آموزش قصد دارم تا شما را با گوگل آناليتيكز و بررسي آن آشنا كنم.

تا اينجا توانستيد گوگل آناليتيكز را ثبت كنيد

و براي اينكه در واقع ما بتوانيم گوگل آناليتيكز را داشته باشيم بايد از نرم افزار تغيير AP يا فيلتر شكن استفاده بكنيم.

فيلتر شكن را روشن مي­كنم، فيلترشكن­هاي متعددي هست شما مي­توانيد سرچ كنيد داخل گوگل.

من گوگل را باز مي­كنم و اينجا تايپ مي­كنم Analytics خوب، در اين قسمت من Google analytics كليك مي­كنم. حتما دقت كنيد Analytics google.com  اين URL باشد كه شما كليك مي­كنيد. خوب، اينجا شما مي­توانيد يوزرهاي را كه وارد سايت شما شده­اند در طول هفت روز گذشته را داشته باشيد. مي­توانيد اين تعداد راهم اينجا مشاهده كنيد. اينجا يوزر هست يعني كاربراني كه وارد سايت شما شده­اند و از طرق مختلف مثل شبكه­هاي اجتماعي­اتان و در اينجا شما مي­توانيد افرادي را كه الان فعال هستند در وب­سايت­تان مشاهده كنيد كه مي­گويد كه الان در كدام مقاله شما هستند يا صفحه شما هستند كه مي­توانيد اينجا مشاهده بكنيد. يكي از دلايلي كه ما گفتيم URLتان يا نامك­تان را انگليسي را فينگليش بگذاريد اين است كه شما مي­توانيد همان لحظه بياييد توي google analytics ببينيد كدام مقاله را كاربر دارد مي­خواند و اكتيو هست در حال حاضر.

اگر فارسي باشد عموما اين­ها به صورت علامت سوال يا درصد و اينها هست كه نمي­توانيد تشخيص بدهيد. خوب، كاربرهايي كه اينجا گفته چهار هزار و صد نفر دربيست و هشت ساعت گذشته است. اينجا گفته كه sessions يعني ممكن است يك تعدادي كاربر دو بار آمده باشند يا سه بار آمده باشند، براي همين تعداد دفعاتي كه وارد سايت شما شده­اند بيشتر از كاربرها هست و كاملا طبيعي هست. حالا Bounce rate  هم بدين معني هست كه هر شخص كه وارد وب­سايت شده معمولا با ديدن يك صفحه، صفحه سايت را بسته و وارد صفحه­ي ديگري نشده است. از صد نفر هشتاد و يك نفر در واقع اين كار را انجام داده­اند. هر چقدر اين پايين­تر باشد كيفيت سايت بالاتر و بهتر است از لحاظ اينكه محتوايي و ساختاري توانسته مخاطب خودش را راضي نگه­دارد. در قسمت SessionDuration يعني هر باري كه شخصي وارد سايت شده به صورت ميانگين چند دقيقه روي سايت بوده؟ يك دقيقه و شانزده ثانيه كه اين رقم هر چقدر بالاتر برود نشان دهنده اين است كه كاربر لذت بيشتري از سايت مي­برد و مي­تواند با بيشتر ماندن نيازهايش را بيشتر برطرف كند.

 

بررسی آنالیتیکز

خوب،

بسيار عالي

ما در اين قسمت كه گفتيم الان دو نفر همزمان اينجا هستند و خوب، مي­گويد با چه وسيله­اي و دو نفرشان هم با موبايل هستند.

اينجا مي­توانيد URL را مشاهده بكنيد

و شهرهايشان را هم مي­توانيد ببينيدف الان يك نفر از همدان را داريم و يك نفر از تهران كه لوكيشن­هايشان اينجا مشخص هست. در قسمت Audience مي­توانيم روي overview كليك كينم در اين قسمت شما مي­توانيد مشخص كنيد از چه تاريخي براي شما آناليز را انجام داده است.

مثلا من مي­گويم از تاريخ سي و يك سپتامبر تا الان،

هفده هزار كاربر داشتيم كه از هفده هزار و هشتصد و شانزده نفر، هفده هزار و صد و سي و چهار نفر جديد وارد سايت شده­اند كه در مجموع بيست هزار بار اين­ها سايت را چك كرده­اند كه ممكن است دو هزار و خورده­اي از آنها دوباره وارد سايت شده­اند. اينجا شما مي­توانيد در واقع ببينيد هشتاد و و هفت درصد افراد جديد هستند و دوازده درصد افرادي هستند كه مجدد برگشتند به سايت. اين هم آماري هست كه مي­توانيد چك بكنيد كه در واقع چقدر براي آن شخصي كه وارد وب­سايت­تان مي­شود مقاله­اتان جذاب است يا چيز جديد ارائه مي­دهيد كه آن شخص برمي­گردد.

حالا موارد ديگري كه الان شما مي­توانيد اينجا مشاهده بكنيد، چيزهاي مهمي هم كه گفتم را قبلا توضيح دادم.

در قسمت زبان­ها مي­توانيد كه زبان كاربران­تان به چه شكل بوده و كشورشان را انتخاب بكنيد و كشورها را ببينيد. ولي ممكن است از نرم افزار تغيير AP استفاده كرده باشند كه كشور ديگر را هم نشان مي­دهد. اما مي­توانيد شهرهايتان را ببينيد بعدا ممكن است در يك سري شهرها تدريس داشته باشيد و بخواهيد برويد. جايي كه نتوانسته تشخيص بدهد نات­ست است و جاهايي كه توانسته تشخصي بدهد اينجا تهران است و بيشتر يبازديد كننده را از همدان داريم و بعد اهواز و بعد جاهاي ديگر.

اين بستگي به وب­سايت شما و ميزان زماني هم كه از وب­سايت شما گذشته دارد كه آناليز دارد انجام مي­شود.

خوب، شما مي­توانيد بروزرها را چك بكنيد كه بدانيد با چه بروزرهايي بيشتر وارد سايت شما مي­شوند و حالا همچنين سيستم­هاي عاملشان كه هفتاد و سه درصد مخاطبين­مان با اندرويد مي­ايند و هفده درصد با ويندوز هستند و هفت درصد ios خوب، مواردي هست كه مي­توانيد بيشتر روي اندرويد كار بكنيديعني سايت­تان حالتي باشد كه بيشتر با گوشي هماهنگ باشد تا با سيستم­هاي عامل، چون هفتاد و سه درصد مخاطبين سايت را تشكيل داده­اند و حالا به نسبت خودتان بايد ببينيد مورد به چه شكل هست. در اينجا هم شما مي­توانيد service provider ها را ببينيد كه بشتر از چه service provider هايي يا SP هايي وارد وب­سايت شما شده­اند.

از ايرانسل داشتيم و موارد اين­ چنيني رايتل، شاتل و غيره.

بررسی آنالیتیکز

در قسمت موبايل­ها هم مي­توانيد تك به تك وارد بشويد و چك بكنيد

كه خوب، آمار بيشتري هست و كار نداريم فعلا.

قسمت Acquisition را چك مي­كنيم

روي overview اينجا به شما مي­گويد كه در واقع ميزان ورودي به وب­سايت­تان به چه شكل هست

چه مقدار  به صورت organic search آمده­اند

حالا از طريق سرچ گوگل چه مقدار Directيعني بالا اسم سايت را تايپ كرده­اند و اينتر زده­­اند و آمده­اند، چه تعدادي از طريق Reherral يا صفحات تبليغاتي آمده­اند يا مثلا ممكن است وب­سايت­تان را سايت­هاي ديگر تبليغ كرده باشند و چه تعداد افراد از طريقsocial آمده اند كه تك به تك شما مي­توانيد مشاهده بكنيد و روي هر كدام كليك بكنيد.

مثلا در قسمت All sociaمي­توانيد كليك بكنيد كساني كه از طريق فيسبوك آمده­اند

اگر شبكه ­هاي اجتماعي ديگري هم كار كرده باشيد مثل اينستاگرام مي­توانيد ببينيد كه چه مقدار ورودي داشتيد و هر كدام از اين­ها هم داستان­هاي خاص خودش را دارد. همان قسمت Acquisition نيو يوزري كه قبلا برايتان تعريف كرده بودم و مواردي از اين دست. حالا اگر من برگردم مي­توانم روي organic search كليك بكنم و توضيحات بيشتري را ببينيم.

خوب، اين قسمت Bhavior را هم مشاهده بكنيد يا رفتار كاربر كه مي­گويد بيشترين پيجي كه بازديد كرده، يعني بيشترين مقاله­اي كه خوانده شده در سايت شما كدام پيج بوده كه سي و پنج درصد اين پيج بوده كه مي­توانيد ببينيد و اينجا كليك بكنيد و آن مقاله برايتان باز شود. ببينيد اين بيشترين ورودي را داشته از طريق گوگل و مواردي ديگري كه مي­توانيد مشاهده بكنيد. ولي خوب، اين براي شما خيلي عالي هست مي­توانيد ببينيد كه بيشترين ورودي مقاله­اتان كدام است و كمترين كدام است و روي هر كدام به ترتيب زمان بگذاريد و كار كنيد.

 بررسي آناليتيكز

خيلي هم عالي

پس ما تا اينجا نكاتي كه از google analytics اين است كه ياد بگيريم چه تعداد از طريق شبكه­هاي اجتماعي­امان آمده­اند، چه مقدار مانده­اند در سايت ما و مواردي از اين دست كه به شما توضيح دادم. مي­توانيد اطلاعات بيشتر را از طريق خود گوگل سرچ بكنيد و مي­توانيد با كيفيت بيشتري اين را دنبال بكنيد.

اين هم توصيه مي­شود كه حداقل هفته ­اي يك بار سر بزنيد، ميزان بازديد شبكه اجتماعي ­تان.

بعضي مواقع ممكن است كه تبليغ بدهيد به اينستاگرام­تان و خوب،

حالا بتوانيد ببينيد كه چه مقدار بازديد داشتيد و آن افرادي كه آمده­اند

چند دقيقه در وب­سايت شما بوده­اند.

خيلي مچكرم

كه در اين آموزش با ما همراه بوديد.

تا آموزش بعد

خدانگهدار.